Belangrijk erfgoedcongres in 's-Hertogenbosch over erfgoed en culturele duurzaamheid

Op 3 maart 2016 vindt in de Oude Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch een internationaal congres plaats over erfgoed en culturele duurzaamheid. Cultuur, en roerend, onroerend, digitaal en immaterieel erfgoed in het bijzonder, speelt een belangrijke rol in duurzame ontwikkeling. In verschillende workshops wordt ingegaan op voorbeeldpraktijken in Vlaanderen en Nederland.

Naast erfgoedwerkers en beleidsmakers uit de Lage Landen, presenteren internationale topsprekers zoals Mal Ridges (New South Wales, Australië) en Laurier Turgeon (Québec, Canada) “the state of the art”. Hoe kunnen beleidsmakers en erfgoedwerkers hiermee aan de slag? Praktijkontwikkeling en inspiratie voor het erfgoedbeleid staan centraal.

Meer informatie over de inschrijvingen vindt u hier. Inschrijven voor 4 februari! De organisatie is in handen van Erfgoed Brabant en FARO Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Deze bijeenkomst past ook in de reeks Cultureel erfgoed, diversiteit & duurzame ontwikkeling: de UNESCO 2005 Conventie als Troef.

Marc Jacobs