Europese Commissie zoekt deelnemers voor brainstorm over de rol van cultuur voor vluchtelingen en migranten

Voices of Culture is een project waarbij de Europese Commissie in dialoog gaat met culturele actoren over maatschappelijke uitdagingen. Voor een volgend dialoogmoment is Voices of Culture op zoek naar 35 deelnemers uit diverse Europese landen om mee te discussiëren over de rol die cultuur kan spelen in de integratie van vluchtelingen en migranten. Geselecteerde deelnemers worden verwacht op een tweedaagse (9 en 10 juni 2016) in Brussel om ideeën uit te wisselen. In september 2016 worden de resultaten voorgelegd aan de Europese Commissie tijdens een dialoogmeeting in Brussel.

De oproep is open voor alle medewerkers van culturele en creatieve sectoren (professionele organisaties, culturele instellingen, vzw's, Europese netwerken, privé-organisaties, enz.) met een relevante expertise over het thema. Voorwaarde is wel dat de kandiderende organisatie uit een van de 28 Europese lidstaten komt.

Deadline om een kandidatuur tot deelname in te zenden is 15 februari 2016. In mei 2016 weet u of u bij de deelnemers bent. Men houdt rekening met een evenwicht in regio's, thematische expertise en gender.

Meer informatie over de oproep en het invulformulier voor het inzenden van uw kandidatuur vindt u op de website van Voices of Culture.

Katrijn Dhamers