Welk type leider bent u?

lege tafel voorzitter

Volgend voorjaar gaat FARO opnieuw van start met een leiderschapstraject. Een van de elementen die daarbij aan bod komen is de vraag welke natuurlijke leiderschapsstijl de deelnemers hebben. Het is belangrijk dat een leider zich bewust is van spontane voor- en afkeuren en waardepatronen. Wilt u het al eens testen? Maak dan twaalf minuten vrij voor de gratis test van de zestien persoonlijkheden.

Deze test is gebaseerd op de Myers Briggs Type Indicator (MBTI), een systeem waarnaar heel wat onderzoek is verricht. Na het invullen van de test krijgt u een persoonlijk profiel dat aangeeft wat uw sterktes zijn, welke waarden u belangrijk vindt, en welke aanpak u het beste ligt. Daarnaast geeft het resultaat ook aan wat uw valkuilen zijn en waar u in uw omgang met anderen eens op zou kunnen letten.

U kunt deze test natuurlijk zelf afleggen als voorbereiding op onze leiderschapscursus. Het kan ook leuk zijn om deze test met het hele team in te vullen en vervolgens te bespreken: herkennen we elkaar in deze profielen? En wat zegt dat over onze manier van samenwerken? Bovendien kunt u deze types ook gebruiken als personas om een toekomstig project aan af te toetsen.

Maak dus even twaalf minuten tijd, want zelfkennis siert de mens!

Foto: Jonathan Sommereyns

Jacqueline van Leeuwen
leiderschap
persoonlijkheidstest