Ontdek het talent in uw organisatie!

Competenties zijn uit en talenten zijn in, of zo lijkt het toch. In het land van vorming, training en opleiding stellen we inderdaad een verschuiving vast. Niet langer staan strikte functieomschrijvingen en stringente takenlijstjes centraal, maar neemt men de werknemers als uitgangspunt. En boetseert daar dan een job omheen.

Vertrekken vanuit talenten past binnen de filosofie van de appreciative inquiry. Niet vertrekken vanuit tekorten van mensen, is de boodschap, maar vanuit hun kracht. Want dat is veel motiverender. Wat loopt er al goed, en hoe kan die positieve energie worden omgezet naar andere domeinen die minder vlot gaan? Het klinkt u allemaal misschien wat wollig in de oren, maar grote kleppers als Google maken er al gebruik van. Ook Vlaamse spelers, zoals A.S. Adventure en Securex trekken de kaart van talenten in hun personeelsbeleid.

Hoe komt u te weten wat de talenten van uw werknemers zijn? Een gloednieuwe talententoolbox brengt een aantal interessante werkvormen samen, zowel voor individuen als voor teams. Daarnaast blijft het al langer bestaande i-talento ook een goede inspiratiebron voor methodieken om talenten in een team bespreekbaar te maken.

Dit najaar kunt u bij FARO twee vormingen volgen die u introduceren in deze talentgerichte aanpak, elk vanuit een eigen invalshoek:


En dan is er nog de vraag hoe we erfgoedtalenten voor de toekomst kunnen opleiden? Heeft u daar ideeën over, kom dan naar onze discussiedag op 9 november.

Jacqueline van Leeuwen
competenties
talent