Broodhuis omarmt nieuwe ideeën voor bemiddeling

Een kubistisch familieportret gebaseerd op wandtapijten, een zaal vol poëzie geïnspireerd door Brussels porselein, een uitgestrekte schets van een huisgevelrij als in een droombeeld … Het zijn enkele resultaten die vrijdagnamiddag – jawel, de 13de – plots tevoorschijn werden getoverd in het Brusselse Broodhuis. Museummedewerkers werden er tijdens de Inspiratiedag EXTRA van Krokuskriebels uitgenodigd om al doende te proeven van verschillende creatieve opdrachten.

Die activiteiten werden door de studenten van de lerarenopleiding HUBrussel, secundair onderwijs, bedacht. De studenten stelden zich tot doel om originele vormen van bemiddeling te ontwikkelen voor familiegezelschappen in musea. ‘Tekenen’ was de gemeenschappelijke deler tussen alle activiteiten. De studenten werden hierbij geïnspireerd door The Campaign for Drawing. Tekenen speelt nu eenmaal een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Ook voor volwassenen kan tekenen een middel zijn om beter te observeren, om creatiever te kunnen denken, om tot een gesprek te komen …

Redenen te over om tekenen in de brede zin van het woord in te zetten bij activiteiten voor families, én om tekenen terug alle eer aan te doen die het verdient. Wie interesse heeft in de aangeboden activiteiten van de studenten kan een beschrijving ervan opvragen bij hildegarde.vangenechten@faronet.be.

Foto: Museum Broodhuis

Hildegarde Van Genechten
publiekswerking
bemiddeling
Krokuskriebels
familie
gezin
Workshop