Week van de vrijwilliger

Van 27 februari tot 6 maart 2016 is het opnieuw de Week van de Vrijwilliger. Een mooie gelegenheid om ook alle erfgoedvrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Want ook voor de cultureel-erfgoedsector zijn vrijwilligers levensbelangrijk.

Sommige erfgoedvrijwilligers zetten dagelijks hun beste beentje voor, anderen maken zich sporadisch vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen. Net zoals de talloze andere vrijwilligers in Vlaanderen, zetten ze zich onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in uw organisatie. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening.

Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er Dé Week. Tijdens Dé Week van de Vrijwilliger laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden.

Op www.vrijwilligersweek.be vindt u heel wat documenten en e-cards om uw vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. U kunt er ook een toolbox downloaden, een document boordevol tips en inspiratie om uw vrijwilligers te bedanken en te waarderen.

De Week van de Vrijwilliger is een initiatief van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Dit jaar is het evenement aan zijn dertigste editie toe.

Bron: www.vrijwilligersweek.be

Gregory Vercauteren