Uitnodiging: New Deal, middenveld en lokaal beleid

De verhoudingen tussen gemeentebesturen en lokale middenveldorganisaties zijn volop in verandering. Bij cultureel erfgoed, maar uiteraard ook binnen heel wat andere maatschappelijke domeinen. Zeker de combinatie van een aantal bestuurlijke veranderingen (BBC en meerjarenplanning) met de besparingen hebben de voorbije jaren veel stof doen opwaaien. Toch zien we bij de meeste lokale politici, ambtenaren en middenveldorganisaties veel ambitie om samen te werken om zo het hoofd te bieden aan gemeenschappelijke maatschappelijke, financiële en demografische uitdagingen.

Vanuit FARO willen we, samen met een hele rits middenveldorganisaties, deze positieve houding mee ondersteunen!

Op 1 april organiseren we een netwerk- en inspiratiedag over de relatie tussen middenveld en lokale politiek en administratie. Het doel is om te verkennen waar en hoe deze drie partijen elkaar, op lokaal vlak, kunnen vinden en versterken. Daarbij gaan we de pijnpunten natuurlijk niet uit de weg, maar willen we toch vooral op zoek gaan naar goede praktijkvoorbeelden van een geslaagde samenwerking en/of beleidsparticipatie. Uniek aan deze dag is dat we heel bewust over de muurtjes kijken. We laten ons inspireren door praktijkvoorbeelden, inspraakmethodieken en -instrumenten uit heel verschillende sectoren zoals het sociaal-cultuurwerk, cultureel erfgoed, amateurkunsten, natuur- en leefmilieu … Onze ambitie? Niets minder dan een new deal tussen de diverse lokale actoren!

Meer informatie en het hele programma vindt u hier. Snel inschrijven is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.

Deze inspiratiedag is een initiatief van FARO, de Verenigde Verenigingen, FOV, het Forum voor Amateurkunsten en Bond Beter Leefmilieu.

Gregory Vercauteren
BBC
middenveld
Workshop