Te winnen! Gratis aanbevelingen om uw meerjarenplan in zinderende acties om te zetten

Is uw gemeentebestuur nog op zoek naar manieren om echt verrassend en vernieuwend uit de hoek te komen? En bent u zelf niet vies van een experiment? Laat het gemeentelijk meerjarenplan plan nalezen door tapis plein. En sta versteld van talloze mogelijkheden die dat plan biedt om ... met immaterieel erfgoed aan de slag te gaan!

Voor wie er aan zou twijfelen: immaterieel erfgoed biedt heel wat potentieel voor een intergenerationele werking; een straat- of buurtproject of gemeenschapsvorming. Ook vanuit jeugd, sport, welzijn, economie ... zijn er volop mogelijkheden om met immaterieel erfgoed aan de slag te gaan. Of hoe verbindend immaterieel erfgoed kan zijn, over de grenzen van sectoren heen.

Samen met LOCUS en FARO, biedt tapis plein een inspiratietraject aan. Dit traject is er speciaal voor gemeentebesturen die niet onder een cultureel-erfgoedconvenant vallen. Tijdens dit traject analyseren we uw gemeentelijk meerjarenplan op zijn immaterieel-erfgoedpotentieel. Aan welke acties en doelstellingen kan u een werking rond immaterieel erfgoed koppelen? En kan u daarbij linken leggen naar nog andere beleidsvelden en -domeinen? Als deelnemer krijgt u een schat aan tips, aanbevelingen en een heleboel inspiratie voor een stevig geïntegreerde ICE-werking in uw lokaal beleid.

Na dit traject krijgen alle deelnemers de kans om aan te tonen dat ze een van de aanbevelingen in praktijk willen omzetten en daarbij graag van onze expertise gebruik willen maken. Uiteindelijk wordt één project geselecteerd voor een gratis en individueel begeleidingstraject!

Alle info en voorwaarden vindt u op de website van tapis plein. Opgelet! De deadline voor de kandidaturen is 1 juli 2014. Enkel de tien eerste inzendingen winnen dit inspiratietraject.

Gregory Vercauteren