Samen sterk voor erfgoedzorg. Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei en FeliXart Museum slaan de handen in elkaar

Op zaterdag 9 mei hebben Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en FeliXart Museum een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Door samen te werken, willen zij lokale erfgoedactoren beter ondersteunen op het vlak van erfgoedzorg. In concreto zullen het museum en de erfgoedcel hun werking op elkaar afstemmen, gemeenschappelijke acties uitbouwen en elkaars netwerk en expertise delen.

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei heeft niet alleen de opdracht om erfgoed zichtbaar te maken voor de lokale bevolking. Eens zo belangrijk is het werk achter de schermen: organisaties ondersteunen, erfgoed bewaren, inventariseren, digitaliseren … Het FeliXart Museum in Drogenbos heeft, als regionaal ingedeeld museum, ook de opdracht gekregen om lokale verenigingen te ondersteunen.

Om de ondersteuning beter aan te pakken, versterken de erfgoedcel en FeliXart hun samenwerking. Hiervoor stelden zij een formele overeenkomst op: zij zullen hun werking op elkaar afstemmen, samen acties op touw zetten en hun expertise en ervaringen met elkaar delen.

Op zaterdag 9 mei ondertekenden de voorzitters van beide organisaties deze samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van de pers en de leden van de raad van bestuur. Later die dag stond al een eerste gemeenschappelijk initiatief gepland: een informatiesessie ‘Schenken van erfgoed’ en een workshop ‘Beter bewaren’ voor particulieren, verzamelaars en erfgoedorganisaties.

Niet alleen in de regio Pajottenland Zennevallei slaan erfgoedorganisaties de handen in elkaar voor een betere collectiezorg. Enkele weken geleden berichtten we nog dat in het Waasland verschillende erfgoedorganisaties een 'Intentieverklaring' hebben ondertekend. Daarmee willen ze zich samen nog sterker inzetten voor het erfgoed van het Waasland, meer bepaald via onderlinge collectieafspraken en blijvend overleg

Gregory Vercauteren