Praktijkvoorbeeld: het Wielermuseum is Onderweg

Eind 2014 sloot het Wielermuseum in Roeselare de deuren voor de start van geplande renovatie- en verbouwingswerken. Zo’n tijdelijke sluiting hoeft niet te betekenen dat je onzichtbaar wordt voor het grote publiek. Zo liet het Wielermuseum zich de voorbije maanden opmerken door enkele opvallende acties. Bovendien houdt het museum er een eigen bouwblog op na. Zo kan iedereen de stand van de verbouwingswerken op de voet volgen.

Tijdens de werken heeft het museum een tijdelijk onderkomen gevonden in een naburig kerkgebouw. Die nabijheid maakte de verhuis van de collectie een pak eenvoudiger. Zo trommelde het Wielermuseum in de zomer zo’n 150 vrijwilligers op om een verhuiskettig te vormen. Met deze actie haalde het Wielermuseum het nationale nieuws.

Inmiddels wordt het oude gebouw volledig gerenoveerd. Om iedereen te informeren over de vordering van de renovatiewerken, lanceerde het Wielermuseum dit voorjaar een verbouwblog. Daar kunt u het volledige traject op de voet volgen: de voorbereiding, de moeilijke passages en hindernissen onderweg, de bevoorradingen en tussenspurts ... tot de finale en de laatste rechte lijn!

Gregory Vercauteren