Nele Provoost nieuwe coördinator voor projectvereniging BIE

Projectvereniging BIE heeft een nieuwe coördinator: vanaf 11 april stuurt Nele Provoost het team aan. Nele is afkomstig uit Roeselare en heeft al een indrukwekkend erfgoedparcours afgelegd. Momenteel is ze nog aan de slag als coördinator bij Heemkunde Vlaanderen.

Nele (°1983) is doctor in de geschiedenis. Na eerdere werkervaringen bij Westhoek Verbeeldt en het Instituut voor Publieksgeschiedenis, begon zij in 2012 als coördinator van Heemkunde Vlaanderen. Daar stond ze mee in voor de ondersteuning en begeleiding van lokale erfgoedverenigingen zoals heemkundige kringen, lokale musea, archieven en documentatiecentra.

BIE?

Vanaf 11 april gaat Nele Provoost aan de slag bij BIE. BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van zeven gemeenten uit het midden van West-Vlaanderen. De voorbije jaren heeft BIE verschillende deelwerkingen uitgebouwd rond cultuur en erfgoed. Naast erfgoedcel TERF, herbergt het ook een samenwerking van bibliotheken (BROERE), een dienst onroerend erfgoed (RADAR) en een samenwerking op het vlak van cultuur (UiT in Midwest). Daarnaast coördineert BIE ook de intergemeentelijke archiefdienst Midwest.

Voor een sterk cultuur- en erfgoedbeleid

Over haar nieuwe job is Nele alvast enthousiast: “Als coördinator bij BIE kan ik mij inzetten voor een sterk cultuur- en erfgoedbeleid in de streek waar ik vandaan kom. Ik hou ervan om mensen samen te brengen en constructieve en creatieve oplossingen te bedenken. Dit is een nieuwe uitdaging waar ik met veel goesting aan wil beginnen.”

Nele Provoost volgt hiermee Kim van Belleghem op die sinds 1 maart aan de slag is gegaan als directeur bij de regionale vereniging  W13. Daar zal ze 13 OCMW’s en CAW Zuid-West-Vlaanderen laten samensporen naar een gemeenschappelijk sociaal en welzijnsbeleid.

Gregory Vercauteren