Internationale en interactieve website 2014-18.be gelanceerd

In het kader van haar herdenkingsproject over de Eerste Wereldoorlog lanceert de Vlaamse overheid de website www.2014-18.be. U vindt er alle activiteiten, nieuws en informatie over de herdenking. De website biedt eveneens professionelen, gepassioneerden en geïnteresseerden een platform om met elkaar in contact te komen en informatie, ideeën of tips uit te wisselen.

Wat kunt u op deze website terugvinden?

  • Een activiteitenkalender en informatie, zowel voor een binnenlands als een buitenlands publiek. De samenwerking met Uit In Vlaanderen zorgt dat de herdenkingsactiviteiten maximaal geïntegreerd worden in het Vlaamse cultuuraanbod.
  • Een overzicht van de belangrijkste buitenlandse actoren en hun websites.
  • Een interactief platform. Experten en geïnteresseerden kunnen elkaar vinden via dit platform om ideeën uit te wisselen, elkaar te informeren of om activiteiten aan te prijzen.
  • Informatie over het gebruik van het 'klaproos'-logo voor uw eigen activiteiten en projecten.


www.2014-18.be is de officiële website van het herdenkingsproject van de Vlaamse overheid. Ook heel wat lokale en provinciale overheden in Vlaanderen hebben een eigen herdenkingsprogramma. Een onbedoeld gevolg van al deze initiatieven is dat sommige erfgoedwerkers het bos door de bomen niet meer kunnen zien. Bij welke organisaties kunt u nu terecht voor welke ondersteuning en begeleiding? Op FAROnet.be hebben we een aantal initiatieven gebundeld.

Voor meer informatie over de website www.2014-18.be of over het herdenkingsproject van de Vlaamse overheid, contacteer het Projectsecretariaat ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’, Departement internationaal Vlaanderen, Boudewijnlaan 30, bus 80, 1000 Brussel, 2014-18@iv.vlaanderen.be, Tel. +32 (0)2 553 60 63

Gregory Vercauteren
Eerste Wereldoorlog
100 jaar Groote Oorlog