Erfgoedcel Kusterfgoed uit de startblokken!

Sinds augustus 2015 is de erfgoedcel Kusterfgoed actief. Deze erfgoedcel werkt voor de gemeenten Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende. De nagelnieuwe erfgoedcel bestaat uit een coördinator en een deskundige. Graag stellen we hen aan u voor.

  • Hannelore Neyt (Loppem, 1991) studeerde in 2013 af als Master in de Taal- en Letterkunde aan de Vrije Universiteit Brussel. De volgende twee jaar voltooide ze de opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschap (Universiteit Antwerpen) en de Master na Master Archivistiek (VUB). In 2015 werkte ze als student aan inventariseringsopdrachten in het universiteitsarchief van de VUB. Ze liep ook stage bij de dienst Informatiebeheer van de provincie Antwerpen. Vanaf 1 augustus maakt ze als deskundige deel uit van de erfgoedcel Kusterfgoed.
  • Sara Huycke (Herentals 1971) heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Ze behaalde in 1992 haar diploma Binnenhuisarchitectuur aan het Sint-Lucasinstituut Brussel. Vervolgens studeerde ze in 1998 af als master in de Conservatie/Restauratie aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Ze werkte als houtrestaurator in het Behoud-en-Beheerteam van de stedelijke musea Antwerpen, als projectmedewerker bij Mu.ZEE Oostende en als Monumentenwachter interieur in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Sinds 1augustus is ze coördinator van de erfgoedcel Kusterfgoed.


De erfgoedcel Kusterfgoed heeft alvast veel plannen, zin en ambitie om, samen met de betrokken beleidsmakers, diensten en actoren, een stevige dynamiek te genereren in het lokale cultureel-erfgoedveld. Zij wil erfgoedzorgers ondersteunen, uitwisseling van kennis en ervaring stimuleren en inspirerende cultureel-erfgoedprojecten realiseren.

De volgende maanden zal deze erfgoedcel vooral het erfgoedveld binnen de vier gemeenten verkennen om zo een scherp beeld te krijgen van wat er leeft en waar de noden zitten. Verder zal ze werk maken van een subsidiereglement voor lokaal erfgoedprojecten. Ook de uitbouw van een website staat hoog op de agenda.

Heeft u vragen over deze erfgoedcel? Of over het cultureel erfgoed van Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende? Aarzel dan niet om Hannelore en Sara te contacteren!

Contactgegevens
hannelore.neyt@kusterfgoed.be
sara.huycke@kusterfgoed.be

Erfgoedcel Kusterfgoed
Wandelaarkaai 7/61
8400 Oostende
059 34 14 49

Gregory Vercauteren