Collegagroep vrijwilligerswerk in de erfgoedsector: programma najaar 2014

Vrijwilligerswerk is belangrijk voor talloze erfgoedorganisaties. Tegelijk kruipt er heel wat tijd en energie in het uitbouwen van een hedendaags en motiverend vrijwilligersbeleid. Daarom start FARO in het najaar van 2014 een collegagroep over vrijwilligerswerk in erfgoedinstellingen. In deze collegagroep delen we ervaringen en behandelen we gemeenschappelijke vragen en uitdagingen.

Programma

Op basis van de input van de startbijeenkomst van 11 september, hebben we drie sessies voor u samengesteld:

Tijdens de drie sessies staat telkens een onderwerp centraal en volgen we hetzelfde stramien: straffe praktijkvoorbeelden worden afgewisseld met groepsdiscussies en het onderling delen van ervaringen, tips en aandachtspunten. Meer informatie over de drie sessies vindt u in de FARO-vormingskalender. Daar kan u zich ook voor deze bijeenkomsten inschrijven.

Voor wie?

De collegagroep is er voor professionals die werken met en voor erfgoedvrijwilligers: medewerkers of vrijwilligerscoördinatoren in een archief, museum, erfgoedbibliotheek, erfgoedcel of een andere erfgoedorganisatie

Meer weten?

Contacteer Tine Vandezande (+32 (0)2 213 10 81, tine.vandezande@faronet.be) of  Gregory Vercauteren (+32 (0)2 213 10 72, gregory.vercauteren@faronet.be).

Gregory Vercauteren
erfgoedvrijwilligers
Opening / lancering