5 december: Internationale dag van het Vrijwilligerswerk. Doet u ook mee?

5 december is de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk. Voor deze dag verzamelt het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk zoveel mogelijk acties die vrijwilligerswerk ondersteunen en promoten. Ook u kan meewerken en zo uw vrijwilligers nog eens extra in de bloemetjes zetten.

Ruwe ramingen wijzen op zo’n 900.000 Vlamingen die zich vrijwillig engageren. Het is een talrijk volk dat bijdraagt aan diverse sectoren: welzijn, sport, jeugd … en uiteraard ook erfgoed.

Op 5 december zet het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw al deze vrijwilligers in de kijker. Op een speciale blogspot verzamelt het zoveel mogelijk acties van organisaties, lokale besturen en andere initiatieven die het vrijwilligerswerk promoten en ondersteunen.

Iedereen kan deelnemen. Dus ook erfgoedorganisaties. Doet u iets om de vrijwilligers te bedanken in uw museum, archief, erfgoedcel, vereniging, erfgoedbibliotheek …  Laat het weten! U kan op verschillende manieren meewerken en uw vrijwilligers bedanken. Ontdek het snel op www.internationaledagvrijwilligerswerk.be. U vindt er ook digitale postkaarten en inspiratie om mee aan de slag te gaan. Gewoon doen!

Ook FARO zal meewerken. Op 5 december zullen we een aantal blogberichten insturen om het belang van het vrijwilligerswerk voor de cultureel-erfgoedsector nog eens stevig onder de aandacht te brengen.

Gregory Vercauteren