100 jaar Groote Oorlog in de cultureel-erfgoedsector. FARO houdt de vinger aan de pols.

De volgende jaren staat er heel wat te gebeuren rond ‘100 jaar groote oorlog’. Ook de cultureel-erfgoedsector zet stevig in op het thema. Graag houdt FARO de vinger aan de pols. Op een aparte pagina hebben we alle informatie gebundeld over WOI, voor en over de cultureel-erfgoedsector. Deze pagina vullen we ook geregeld aan. Hou ze dus zeker in het oog!

Wat kunt u op deze pagina terugvinden?

  • Een overzicht van alle FARO-berichten over ‘100 jaar Groote Oorlog’. Geregeld posten we blogberichten over interessante en inspirerende WOI-initiatieven vanuit de cultureel-erfgoedsector. In deze blogberichten kunnen we natuurlijk niet elk project vermelden. We staan vooral stil bij die initiatieven die relevant zijn voor de hele cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen, omdat ze bijzonder inspirerend zijn of omdat ze een bovenlokaal belang hebben.
  • Recensies: in de loop van de volgende maanden zullen we geregeld een recensie plaatsen van een opvallend, inspirerend of innoverend boek over de Groote Oorlog. Voor deze recensies doen we een beroep op erfgoedwerkers van diverse pluimage, van de echte WOI-specialist tot de geïnteresseerde leek.
  • Een overzicht van de evenementen die cultureel-erfgoedorganisaties hebben ingevoerd in de UiT Agenda Groote Oorlog. Dit  is een actuele kalender van WO I-evenementen die zijn opgenomen in de UiTDatabank.
  • En ook nog: WOI-tweets, info uit library-thing en een link naar Europeana 1914-1918, de Europese erfgoedbank over de Eerste Wereldoorlog.


Invoeren in de uit-databank?
Interessant voor cultureel-erfgoedwerkers is ook de  UiT Agenda Groote Oorlog. In deze databank kunt u zelf uw publieksgericht WOI-project invoeren. De ingevoerde evenementen verschijnen niet enkel op de UiTAgenda Groote Oorlog, maar ook op vele andere publiekskanalen. Een beknopte handleiding voor de invoer van evenementen kunt u downloaden of bestellen via www.vlaanderen.be.
 

Gregory Vercauteren
100 jaar Groote Oorlog
Evenement