Museummm...! Studiedag over kinderen, musea en eten | Verslag

Logo Museummm...!

Meer dan 40 deelnemers lieten zich op de studiedag (12 november 2009) inspireren om hun museum kindvriendelijker te maken door een link te leggen met eten en eetcultuur. Dat kan op de eerste plaats een inhoudelijke link zijn naar de collectie. Daarnaast blijkt elk museum erbij gebaat om aandacht te besteden aan een basisvoorziening om te eten, drinken of picknicken.

Belangrijkste conclusies van de studiedag

Op het menu

EETiKET, het project over eetcultuur voor kinderen, geeft vanaf november 2009 een label aan 22 musea in Vlaanderen en Brussel. Deze musea doen speciale inspanningen rond eten en tafelen. Sophie Serraris, coƶrdinatrice van EETiKET, opende de studiedag met een smakelijke inleiding.

Dea Birkett uit Londen is directrice van Kids in Museums en schrijft regelmatig voor The Guardian over haar ervaringen in museumrestaurants in heel Europa. Dea Birkett meent dat een museumrestaurant een wezenlijke rol speelt in de kindvriendelijkheid van een museum. Klik door naar de volgende inspirerende teksten:

Frans van der Avert is marketingverantwoordelijke van het nieuwe en succesvolle museum Hermitage Amsterdam. Binnen de museummarketing spelen het museumrestaurant en de speciaal ingerichte kinderkantine een belangrijke rol:

Hoe werkt de samenwerking met een museumrestaurant in de praktijk? Peggy Saey, verantwoordelijk voor de publiekswerking in het M KHA, laat in een discussie medewerkers van diverse Vlaamse musea aan het woord. Zij geven hun tips en ervaringen prijs. Wat vooral (niet) te doen?

faro
EETiKET
kinderen
overzicht
museumrestaurants
museummm
Studiedag