Lancering Faronet.be

Faronet is gelanceerd. Deze gloednieuwe webstek, te vinden op www.faronet.be zal op termijn de huidige sites van Culturele Biografie Vlaanderen vzw en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw volledig vervangen. We laten deze sites nog een tijdje online als archief, maar deze sites worden niet meer geactualiseerd.

We kiezen voor een gefaseerde aanpak. Eind februari komt er een basiswebsite die verder zal uitgebreid worden. Van bij het begin is er veel aandacht besteed aan de thematische opbouw van de website zodat u snel informatie kan vinden over verschillende thema’s en onderwerpen. Elke FARO-medewerker kan zelf berichten en documenten plaatsen op de website. Dit moet resulteren in een site die steeds in beweging is. Andere ingrediënten van de website zijn -onder meer- een uitgebreide kalender en een actueel nieuwskanaal en blog.

De website heeft ook enkele technologische snufjes zoals RSS en tagging. Ook zijn we klaar voor opkomende trends zoals het mobiele internet. Tot slot streven we naar een toegankelijke website voor blinden en slechtzienden.

Pas uw bookmarks alvast aan!

Bram Wiercx