Getty Images stelt 35 miljoen foto's gratis ter beschikking voor niet-commercieel gebruik via internet

Getty Images, ‘s werelds grootste databank voor foto’s, stelt 35 miljoen foto’s gratis ter beschikking van bloggers en sociale media door middel van een integreerbare ‘embed’ code, vergelijkbaar met de code die toelaat YouTubefilmpjes te delen.
 
De foto’s mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden en Getty behoudt zich het recht voor om onder de foto advertenties te plaatsen.
 
De Getty-portfolio bevatte tot voor kort honderden miljoenen van een watermerk voorziene foto’s om misbruik tegen te gaan. Maar omdat ook de aan Getty betaalde foto’s - zonder watermerk - zowat overal op het internet aanwezig zijn, werden die door slimme internauten vaak misbruikt. 
 
Volgens business development manager Craig Peters van Getty was het onbegonnen werk om alle misbruiken gerechtelijk te vervolgen. Daarom komt het bedrijf nu met een tussenoplossing. Foto’s kunnen gratis gebruikt worden, maar er komt wel automatisch een bronvermelding bij. Het geeft Getty ook de mogelijkheid om toekomstig misbruik wel te vervolgen.
 
Een voorbeeld van een Getty embedded foto:

 

Bram Wiercx