Werk mee aan imago-onderzoek bibliotheek & archief in Vlaanderen

De VVBAD voert samen met LOCUS en FARO een onderzoek uit naar het imago van archieven en bibliotheken. Om te weten te komen wat u eigenlijk écht denkt en voelt bij het horen van het woord ‘bibliotheek’ of ‘archief’ loopt  momenteel een korte enquête. Bedoeling is om op basis van de antwoorden de werking en communicatie van bibliotheken en archieven nog te verbeteren. Daarom: vul deze korte enquête snel even in - invullen duurt slechts vijf minuten - en deel ze met uw vrienden en kennissen! Bovendien maakt u kans op een boekenbon.

Gezocht: deelnemers focusgroep

In het kader van het onderzoek loopt momenteel een oproep naar vrijwilligers die willen deelnemen aan focusgroepen. De deelnemers mogen nauw betrokken zijn bij de werking van een bibliotheek of archief, maar werken zelf niet in de sector. Er zullen vijf gesprekken zijn met telkens een specifieke groep belanghebbenden: ouders van jonge kinderen, senioren, jongeren, studenten en onderzoekers, bestuurders (directie, secretaris, schepenen …) en persmensen.

De gesprekken vormen een aanvulling op de resultaten van de online enquête. Ze worden gepland in september en zullen een halve dag duren. Onderzoeksgroep Memori van Thomas More leidt de gesprekken in goede banen.

Als u mensen kent die hiertoe (misschien) bereid zijn, ontvangt de VVBAD graag naam, e-mailadres en de groep waarin ze volgens u thuishoren en dit ten laatste op 22 juni. Geïnteresseerden mogen contact opnemen met Bruno Vermeeren (bruno.vermeeren@vvbad.be).

Gezocht: interviewers

Ten slotte is de VVBAD ook nog op zoek naar vrijwilligers die mee enquêtes willen afnemen. De bedoeling is de straat op te gaan, voorbijgangers aan te spreken en hen een aantal eenvoudige vragen voor te leggen over hun ervaringen met bibliotheek en archief. Zin om mee te werken? Neem dan contact op met Bruno Vermeeren (bruno.vermeeren@vvbad.be).

Bart De Nil