Wereld van Herinnering op verplaatsing

Het project Wereld van Herinnering van M - Museum Leuven wil sensibiliseren en helpt het taboe rond dementie te doorbreken. Vanaf 29 oktober is dit project niet alleen in het museum, maar ook in UZ Leuven Gasthuisberg te zien.

Zo kan u vanuit het herinneringssalon kijken naar acht videoverhalen van personen met dementie of kan u een herinnering achterlaten in de herinneringsboom. Daarnaast laten verschillende filmpjes prof. dr. Jos Tournoy, prof. dr. Bart De Strooper, prof. dr. Dirk De Wachter, prof. dr. Birgitte Schoenmakers en prof. dr. Mathieu Vandenbulcke aan het woord over hun wetenschappelijke kennis over dementie. Tot slot is er een selectie van kleurrijke foto’s over het mysterie van hersencellen. Meer info vindt u hier.

Bent u ook geïnteresseerd in de link tussen erfgoed en dementie? Kom dan naar de lancering van het boek en het vormingstraject Erfgoed en dementie. Creëren van een aanbod rond reminiscentie voor personen met dementie en hun mantelzorgers op 2 december in Wetteren. Voor 17 euro krijgt u naast een boeiende avond ook het boek mee naar huis. Meer informatie vindt u hier.

Bron: M - Museum Leuven

Bart De Nil
dementie
dementievriendelijk