Strategische consultatie over digitale archivering bij lokale besturen

Ook voor overheden wordt het beheer van digitale informatie een steeds complexere en duurdere aangelegenheid, die vaak onderschat wordt. Daarom werkt ‘Digitaal Archief Vlaanderen’ (DAV) aan een gemeenschappelijke dienst om overheden te ondersteunen bij het duurzame beheer van digitale overheidsinformatie. In maart 2014 legt DAV een voorstel voor operationalisering voor aan de Vlaamse Regering.

Digitaal Archief Vlaanderen is een samenwerkingsproject tussen VIAA, de Vlaamse overheid, Felixarchief/eDavid, Vlaams Parlement en KU Leuven/Lias. Het initiatief wil zoveel mogelijk tegemoet komen aan de reële digitale archiveringsnoden van de overheden en organiseert daarom met steun van VVSG een strategisch consultatiemoment waarbij het project wordt voorgesteld aan de managers en bestuurders van provincies, steden, gemeenten en OCMW’s.

Dit strategisch consultatiemoment gaat door op 21 november 2013, 9.00 - 12.00 uur, in het Vlaams Administratief Centrum Dirk Boutsgebouw Leuven, Diestsepoort 6, 3000 Leuven.

Deze consultatie is toegankelijk voor managers en bestuurders van provincies, steden, gemeenten en OCMW’s.

Meer informatie en inschrijvingen

Bron: VIAA

Bart De Nil
archieven; digitale archieven
VIAA
Evenement