Programma conferentie gemeenschapsmusea en armoede is volledig

FARO, het National Waterfront Museum, het Poverty and Prevention City and County of Swansea en het Museum Huis van Alijn ontwikkelden samen een hands-onraamwerk voor gemeenschapsmusea. Op woensdag 7 december wordt dit in het Huis van Alijn in Gent voorgesteld tijdens de conferentie 'Het aanpakken van armoede door middel van erfgoed, naar een raamwerk voor gemeenschapsmusea'.

Het programma van de conferentie is sinds kort volledig. Naast enkele presentaties over het raamwerk voor gemeenschapsmusea geeft Nuala Morse van University College London een lezing over het museum als een plaats van zorg. Marc Jacobs licht de strategie van UNESCO toe bij het aanpakken van armoede door middel van cultureel erfgoed, Olga Van Oost leidt een rondetafel en Marleen Platteau biedt u enkele beschouwingen vanuit het Vlaams armoedebeleid.

Klik hier voor het volledige programma. Op deze pagina kunt u zich ook inschrijven. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt tot 50 deelnemers.

P.S. U krijgt ook de FARO-uitgave Tackling poverty through heritage. Towards a framework for community museums, samengesteld door Bart De Nil, mee naar huis.

Bart De Nil
armoede
gemeenschapsmuseum
Conferentie