Nieuwe website Informatiemanagement

Informatiemanagement  van de Vlaamse Overheid lanceerde deze week een vernieuwde website waar u informatie vindt over het ordenen en klasseren van documenten, het duurzaam bewaren, het selecteren en vernietigen, het gebruiken en raadplegen en digitaliseren en substitueren van documenten.

Met een vernieuwde laagdrempelige structuur, praktische informatie en een heel aantal sjablonen, stappenplannen, checklists ... onder de knop ‘Aan de slag’, worden kennis en ervaring gedeeld met de beginnende archiefmedewerker, de ervaren informatieprofessional en de beleidsmaker. Met een informatiepakket onder de arm kunnen zij aan de slag om de kwaliteitscriteria voor het archiefbeheer volgens het uitvoeringsbesluit van het Archiefdecreet in werking te stellen en dit met de nodige operationele vrijheid.

Informatiemanagement zal blijven inspelen op nieuwe noden en ontwikkelingen waarbij adviesverlening voorop staat. Dus hou deze website in de gaten als u van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte wil blijven.

Bron: Informatiemanagement

Bart De Nil
informatiemanagement
archiefbeheer