Leestip: Digitaal Archief Vlaanderen

Binnenband

In de schoot van het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) werd het project Digitaal Archief Vlaanderen (DAV) opgestart. Het VIAA kreeg van de Vlaamse overheid ook de opdracht om een oplossing voor archiveren van digitale overheidsarchieven te onderzoeken. De Vlaamse overheid wil met DAV niet alleen de nodige infrastructuur en tools aanbieden om duurzaam archiveren van digitale informatie op een kostenefficiënte manier voor overheidsinstellingen mogelijk te maken, ze zet ook in op het verhogen van de competenties op het terrein van het informatiebeheer.

In het laatste nummer van BinnenBand, het tijdschrift van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, staat een artikel waarin de problematiek van het duurzaam bewaren van digitale informatie én de noodzaak van DAV duidelijk wordt geschetst. Hoe DAV er precies zal uitzien kan u lezen in het volgend nummer van BinnenBand.

Op 21 november organiseert Digitaal Archief Vlaanderen een strategische consultatie over digitale archivering bij lokale besturen. Klik hier voor meer informatie.

Bart De Nil
digitale duurzaamheid
digitaal archief Vlaanderen