Laatste plaatsen! Winter School Archives & Education

Er zijn nog vier plaatsen vrij voor de Winter School Archives & Education, van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari 2017 in Ieper. Momenteel hebben zich al deelnemers uit België, Nederland, Frankrijk, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken aangemeld. Aarzel niet als u wil deelnemen.

Voor nieuwe deelnemers (die niet deelnamen aan vorige edities van de Winter of Summer School) organiseren we een speciale pre-winter school Masterclass op zondag 29 januari 2017. Tijdens deze masterclass worden de basisprincipes van het ontwikkelen van een educatief programma en hulpbronnen behandeld, alsook het belang van een onderzoeksgerichte aanpak en de technieken om documenten efficiënt te gebruiken.

De focus tijdens de eerste dagen van deze vijfdaagse Winter School ligt op een onderzoek naar Open Education Resources (OER) en online tools, tijdens welke de deelnemers beginnen met het bouwen van de digitale elementen die ze zullen gebruiken bij de ontwikkeling van hun educatief pakket aan het einde van de Winter School. We zullen ook enkele managementaspecten behandelen.

Tijdens de Winter School werken we rond centrale thema's als de Eerste Wereldoorlog, vrede en heropbouw.

Meer informatie over het verloop van de Winter School en hoe u zich kunt registreren vindt u hier.

Sfeerbeelden van de Summer School (2014) vindt u hier en van de Winter School 2015) vindt u hier.

Delivery team:
Bart De Nil, Stafmedewerker Archieven en Digitaal Erfgoed bij FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, België
Andrew Payne, Head of Education & Outreach at The National Archives, UK
Andy Mink, Vice President of Education for the National Humanities Center, USA

Bart De Nil