Laatste plaatsen! Winter School Achives & Education, a digital perspective

Er zijn nog drie plaatsen vrij voor de Winter School Archives & Education, a digital perspective. Er hebben zich al deelnemers uit België, Nederland, Qatar, Zimbabwe, Saoedi-Arabië, Zweden en Denemarken aangemeld. Aarzel niet als u wenst deel te nemen, we sluiten de inschrijving af op 1 september 2015.

Om de professionele ontwikkeling van archivarissen en educatieve medewerkers in archieven te ondersteunen organiseerde FARO in samenwerking met The National Archives (UK) in 2014 de Summer School Archives & Education. Dit was een succes (enkele sfeerbeelden vindt u hier). Voortbouwend op deze vruchtbare samenwerking organiseren FARO en The National Archives van 15 tot en met 18 december 2015 in Brussel de Winter School Archives & Education, a digital perspective.

Deze vierdaagse Winter School focust op de verschillende manieren waarop digitale technieken en tools kunnen worden gebruikt bij het ontwikkelen van educatieve pakketten. De onderliggende gedachte daarbij is dat digitale tools educatieve pakketten kunnen ondersteunen en dat ze nieuwe mogelijkheden bieden om studenten te betrekken, maar dat de pedagogische benadering steeds centraal moet blijven staan. Daarom zullen we ook dieper ingaan op de valkuilen bij het inzetten van digitale tools en technieken en de problemen rond de duurzaamheid van een digitaal educatief aanbod.

De Winter School is een unieke gelegenheid om kennis te verwerven over het digitale luik van archiefeducatie én om expertise en ideeën over archieven en educatie uit te wisselen met collega’s.

Meer informatie over het verloop van de Winter School en hoe u zich kunt registreren vindt u hier.

Bart De Nil
educatie
winter school