Intergenerationele dementieprojecten

Liz Elliz, beleidsadviseur voor Gemeenschappen en Diversiteit bij Heritage Lottery Fund (HLF), belicht in een blogbericht twee zeer boeiende projecten uit respectievelijk Hampshire en Schotland waarbij personen met dementie samen met jonge mensen vanalles ontdekken over lokale geschiedenis en, tijdens het proces, elkaar beter leren kennen.

In de loop van volgende week heb ik verschillende afspraken met onder meer Liz Ellis en andere experts van erfgoedinstellingen en universiteiten over internationale expertisedeling en partnerships rond het gebruik van erfgoedcollecties voor welzijn en gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg in het bijzonder. Dit in het kader van twee pilots met instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg waarover u meer kunt lezen in het volgend nummer van ons faro-tijdschrift.

Op de foto: Jonge mensen van The Princes Trust Totton gebruiken handpoppen tijdens hun vorming om de gedragingen en ervaringen van ouderen te leren kennen. Credits: Age Concern Hampshire

Bart De Nil
intergenerationeel
dementie