Archieven 2020 Open Forum. Werk mee aan de toekomst van de archieven!

Archieven 2020

Archieven 2020, de Innovatieagenda voor de archiefsector, is klaar. Tijdens het afgelopen jaar stelde een werkgroep, samengesteld uit archivarissen uit alle geledingen van de archiefsector, een werktekst op. Deze tekst werd na feedback van verschillende belangenbehartigers door de werkgroepleden verder geboetseerd tot een Innovatieagenda. U kunt de Innovatieagenda hier downloaden.

De Innovatieagenda is een startpunt. In dit document wordt duidelijk aangegeven welke innovaties de archiefsector en het beleid moeten realiseren opdat we tegen 2020 een performantere archiefsector zouden hebben. Deze Innovatieagenda wil de motor zijn voor een bredere visie en plannen omtrent informatie-, hedendaags documentbeheer en de erfgoedwerking van archieven. Het komt er nu op aan om de innovaties om te zetten naar concrete acties, vervolgtrajecten en zo meer.

Daarom organiseert FARO op 5 december een Open Forum. Een moment waarop iedereen die betrokken is bij en begaan is met de Vlaamse archiefsector kan reflecteren over de thema’s en doelstellingen in de Innovatieagenda. Bedoeling is om zo ideeën te verzamelen over hoe de doelen in de Innovatieagenda kunnen worden gerealiseerd en welke vervolgtrajecten er kunnen worden opgezet.

De aankondiging met het volledige programma vindt u hier.

Bart De Nil
Archieven 2020
Evenement
Debat