App peilt naar perceptie over erfgoed

Het graafschap Lincolnshire is een bijzonder pittoreske rurale regio in het westen van Engeland. In vergelijking met toeristische stadscentra, die kunnen rekenen op tal van attracties, faciliteiten en diensten, is het voor een dergelijke regio doorgaans erg moeilijk om bij het publiek aandacht te krijgen voor haar erfgoed. Het initiatief Our Lincolnshire wil daarom inzicht krijgen in de waarde die inwoners en bezoekers van Lincolnshire hechten aan het erfgoed van het graafschap. Deze inzichten moeten helpen bij het ontwikkelen van een strategie voor het beheer van het erfgoed en het uitrollen van diensten.

Naast een uitgebreid publieksonderzoek en creatieve ‘performing workshops’ maken de onderzoekers ook gebruik van een app om te peilen naar de perceptie over het erfgoed van Lincolnshire. De app toont 100 foto's van interessante en bijzondere voorwerpen uit Lincolnshire en vraagt u om een verzameling van maximaal tien van uw favoriete objecten te creëren. U kunt niet enkel kiezen uit historische sites en objecten maar ook minder voor de hand liggende erfgoedobjecten zoals kermisattracties en kunstwerken. Om u te helpen bij uw keuze staat er bij de objecten een beschrijving. U selecteert de objecten door ze te slepen naar een selectiebalk bovenaan de pagina. Na de selectie krijgt u een kaart met daarop alle locaties die corresponderen met uw keuze. Het is de hoop van de initiatiefnemers dat de app de inwoners en bezoekers zal aanmoedigen om het graafschap te verkennen.

De selecties die de gebruikers van My Lincolnshire Collection app maken is een indicatie van wat mensen belangrijk vinden of wat voor hen iets betekent. Dit zal het team van Our Lincolnshire helpen bij hun onderzoek naar de perceptie die mensen hebben van het erfgoed in Lincolnshire.

Bart De Nil