Aftellen naar Erfgoeddag: bekijk nu het promofilmpje!

Op zondag 26 april is het zover. Dan vieren we voor de vijftiende keer Erfgoeddag, dé feestdag voor al wie cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. Honderden erfgoedorganisaties zoals musea, archieven, verenigingen en erfgoedbibliotheken rollen die dag in Vlaanderen en Brussel de rode loper uit om u, uw vrienden en familie een onvergetelijke dag te bezorgen.

Ook u bent erfgenaam!

ERF! Dit woordje duidt op hoe erfgoedinstellingen omgaan met erfenissen, schenkingen en ons erfgoed tout court. Het betekent ook dat iedereen erfgenaam is want ontvangen en doorgeven doen we over generaties heen. Herinnert u zich die oude ketting die u van uw grootmoeder kreeg? Of denk aan de anekdotes die u met pretoogjes vertelt aan uw kleinkinderen en waar ze niet genoeg van krijgen. Want het doorgeven en koesteren gebeurt op zeer uiteenlopende manieren.

Gelukkig bestaan er veel instellingen en organisaties voor wie dat koesteren en doorgeven hun belangrijkste taak is. Tijdens Erfgoeddag staat ook de familiestamboom in de kijker. Waar liggen uw wortels? (Her)ontdek het tijdens Erfgoeddag 2015!

Promotiefilm Erfgoeddag 2015

Het promotiefilmpje vat het jaarthema heel mooi samen en is van de hand van Sander Tas. Deel het filmpje via de sociale media en ga samen met familie en vrienden op stap op zondag 26 april. Bekijk het volledige programma op www.erfgoeddag.be.

Annemie Vanthienen