Rapport 'The Value of Culture' voorgesteld op 17 februari

De waarde van cultuur

Vorig jaar stond FARO mee in voor de realisatie van het onderzoeksrapport De waarde van cultuur. Binenkort is ook een Engelstalige synthesenota van het oorspronkelijke onderzoeksrapport beschikbaar.

In aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2014 vonden de cultuursteunpunten het belangrijk om de verschillende argumenten in de steeds weer terugkerende discussies over de waarde(n) van cultuur nog eens duidelijk op te lijsten en van commentaar te voorzien. Daarom werd aan het team van cultuursocioloog Pascal Gielen (Universiteit Groningen) gevraagd om een stand van zaken inzake deze thematiek te geven alsook een kritische reflectie hieromtrent. Dit resulteerde in het onderzoeksrapport ‘De waarde van cultuur’ en een meer beknopte en leesbare synthesetekst.

De Engelstalige versie van dit rapport wordt op 17 februari voorgesteld tijdens de IETM satellite meeting in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel. De voorstelling gaat gepaard met een paneldiscussie waarbij Pascal Gielen in debat treedt met onderzoekers en beleidsmedewerkers uit Europa, Australië en Canada. Deze discussie wordt live gestreamd via de website van het nieuwe kunstensteunpunt. Via dezelfde website zal de Engelstalige synthesenota ook te downloaden zijn.

Alexander Vander Stichele
Evenement
Lezing of presentatie
Opening / lancering
Debat